|
przed: 115,0 KM i 245,9 Nm po: 136,0 i 302,2 Nmmi wyszło cos takiego
ale przepływka też do wymiany ;/
Jest konkurs piękności?To i ja się pochwalę dzisiejszym wynikiem - seria 121KM, 287 Nm czyli parę darmowych klaczy wpadło (fabryka 105KM i 250Nm) a po 15 min grzebania CS padł wynik 150 KM, 324 Nm.
Było jeszcze rodzinne A6 3.0 TDI i wyszło 280 KM i 567 Nm.
Raz jeszcze podziękowania.
Bartek
Na wstępie proszę aby moderatorzy nie usuwali tej wypowiedzi.
Jestem rozczarowany całym chiptuningiem w jednej z najlepszych firm w PL [CZYTAJ COMPSPORT], mianowicie - przestudiowałem cały wątek i nie jest tam napisane że auta po modyfikacjach nie mogą uczestniczyć w chipowaniu. Więc zapisałem się na piątek 24 lipca- CHIPTUNING GRUPOWY CENA 1000ZŁ OD AUTA. Po przyjeździe na miejsce - dowiaduje się od szanownego kolegi z CompSportu, że mojego autka nie zrobi bo mam nie SERYJNE!!!!!! to znaczy wymieniłem wtryski na 216 i włożyłem większe turbo od awx. Więc nie rozumiem - czy grupowy chip polega na tym aby na szybko wgrać na seryjne programy trochę lepszy program. Byłem świadkiem jak trwało to około 25 minut łącznie z 2 pomiarami na hamowni. Oczywiście kolega z CS powiedział, że owszem zrobi mi program ale będĘ musiał więcej zapłacić[JAK BYM CHCIAŁ WIĘCEJ PŁACIĆ TO BYM PRZYJECHAŁ INDYWIDUALNIE] 1500 zeta to o połowę więcej niż grupowo. Motywował to tym że w moim przypadku ma 2 razy więcej lutowania [CZYLI WYCHODZI ŻE OKOŁO 3 GODZIN - LUDZIE TO ZA CO WY CHCECIE BRAĆ PIENIĄŻKI] za zhamowanie auta dwa razy ENTER i wgranie gotowca. Myślałem że wybierając CS mogę liczyć na fachowość. Widzę, że reklama was trochę przerasta.
To moja ostatnia przygoda z COMPSPORTEM, poszukam innych tunerów którzy przyłożą się do powstania programu w moim aucie.
Szczerze czuje się oszukany, człowiek jedzie kawał drogi i odchodzi z kwitkiem.
Pozdrawiam wszystkich którym program się udał.
chiptuning to poprawa parametrów seryjnego auta...
dla auta z wymienionymi wtryskami i turbina program trzeba napisac od nowa...
czy 1000zł za poprawienie z głową i bezpiecznie fabryki to dużo ? nie sądzę...
>200PS/1L Club
Postaram sie wytłumaczyc koledze jeszcze raz bo widze ze nie zrozumial co do niego mowilem na miejscu.
Jezeli samochod posiada wymienione wtryskiwacze turbosprezarke to nie podlega chiptuningowi tylko strojeniu. W takim samochodzie na nowo trzeba skalibrowac mapy napiecia nastawnika, kata wtrysku, sterowania turbostprezarka i inne. W samochodach seryjnych w ktorych wykonuje sie tzw. chiptuning nie trzeba tego robic poniewaz zostalo to zrobione przez fabryke. Wiec jak widac pracy jest ok. 3 razy wiecej niz przy samym chiptuningu i trwa to ok 3-4 godziny wiecej niz sam chiptuning.
Piszesz ze jakbys chcial zaplacic wiecej to bys przyjechal indywidualnie i zaplacil 1500zl i tu znowu sie myslisz bo koszt 1500zl to koszt chiptuningu indywidualnie do takiego samochodu jak posiadasz wiec strojenie Twojego setupu kosztowalo by odpowiednio wiecej.
Dałem Ci propozycje ze w zaleznosci od tego ile bedzie pracy i ile zajmie mi to czasu zaplacisz za strojenie z pomiarami od 1000-1500zl tak?? Tak, i dalej Twierdzisz ze moja propozycja byla zla?? Ja szanuje swoja prace i siebie dlatego tez wydaje mi sie ze propozycja byla bardzo dobra.
Zastanow sie sam: Pracujesz powiedzmy 4godziny i dostajesz 50zl a nastepnego dnia szef Ci mowi dzisiaj bedziesz pracowal 6,5 godziny i tez dostaniesz 50zl. Co Ty na to?? Rozumiesz porblem??
Pytasz za co chcemy brac pieniadze. Odpowiem krotko i zwiezle, za to co najdrozsze = za WIEDZE. Koniec kropka.
Powodzenia
Pozdrawiam reszte zadowolonych klientow.
Bardzo mi bylo milo modyfikowac Wasze samochody.
Ostatnio edytowany przez CompSport - 24-07-09 o 19:02
AXX - 445Ps
Egoistycznie proponuję termin sierpniowy ustalić na drugą połowę sierpnia, bo wtedy mogę i automatycznie się piszę![]()
Co się stanie jak Pinokio powie: "Teraz urośnie mi nos." ?
na drugą połowę sierpnia i ja bym się z chęcią dołączył na chipowanie![]()
mi tez by pasowalo na II polowe sierpnia, chociaz telefonicznie musze sie dogadac z CS
BPY
Czy moge sie podłaczyc do grupowego chipowania z seryjna S3 8P ?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)