Acinr_PL możesz napisać jak to zrobić. Jestem ciekawy czy u siebie dam radę coś takiego wykonać.
Acinr_PL możesz napisać jak to zrobić. Jestem ciekawy czy u siebie dam radę coś takiego wykonać.
|
Napisz jakie masz dokladnie audio/navi.
Podaj ver softu oraz numer i wersje mapy.
Istotne jest też jakie jest nagłośnienie czy bose czy zwykłe bo trzeba przy aktualizacji softu zaznaczyć, że ma się ewentualnie nagłośnienie bose.
Dzięki, jak znajdę chwilę czasu to postaram się to znaleźć ale mówiąc szczerze jestem w tym zielony. Niestety mam za mało czasu by zagłębić się w to auto
Aktualizacja:
Sterownik mediów: CLU6_MCM_AU_ER_G2...
Baza bazy danych nawigacyjnych: 8W0919866M 0024 ECE 2017
Wersja oprogramowania: 0170
Ostatnio edytowany przez Mushasi - 17-02-19 o 20:56
Panowie, czy czasem to nie rozwiązuje problemu:
https://pl.aliexpress.com/item/CarPl...874325075.html
Większość tych chińskich interfejsów ma jedną zasadniczą wadę - jakość dźwięku spada strasznie nie ma co porównywać do jakości bezpośrednio z ori radia mmi.
Często gęsto występują różne bugi w tych (iOs czy androidowych) interfejsach.
Mushasi ty masz w swojej a3 8V na 99% MIB wersja mapy na 2017r. ( dla pewności wrzuć zdj odpalonego wyświetlacza będąc w trybie "enginering mode" - czerwone menu od navi)
Ostatnio edytowany przez acinr_PL - 07-03-19 o 09:47
Na allegro sa zestawy navi 3g za 1500zl. Pozostaje koszt zalozenia co mozna wykonac samemu oraz uruchomienie tego u fachowca. Sam myslalem o zakupie chinczyka ale jednak wole zmienic z mmi std na 3g. Co ori to ori.
Nie wiem jak jest w innych audi, ale w A3 8V nie zmienia się audio. Wszystko zostaje oryginalne z wyjątkiem wyświetlacza, w którym dochodzi dotyk.
Tak więc nie ma problemu pogorszenia dźwięku.
Dołożyłem u siebie takiego chińczyka i jestem mega zadowolony. MMI i jego funkcje zostały oryginalne (BT, radio, HDD, NAVI, ...) a doszła nawigacja online. Ta oryginalna audi to chyba była dobra 20 lat temu...
W dzisiejszych czasach większość osób i tak woli korzystać z telefonu i nawigacji online niż tej oryginalnej.
A dzięki chińczykowi mamy elegancko dodaną nawigację bez zabawy z telefonem za każdym razem.
To napisz coś więcej bo może wielu to zainteresuje. Jaki model , najlepiej link , ile ma ramu i czy nie zamula z androidem jak jest 1 GB Ram ? Bo sam się dalej zastanawiam bo chętnie bym sobie wygrał Automapę.
S3 8V Sportback MY 2014 - Grey Monsoon Metalic
Postaram się założyć nowy temat z opisem i większą ilością szczegółów.
Tak na szybko, to ja mam 2G RAM + 32 GB Flash (są wersje z 1/16 oraz 3/64, a nawet teoretycznie 4G RAM, ale to może być ryzykowne, bo ten procek podobno tego nie obsługuje, więc może być fake).
Procesor to (teoretycznie) 8 rdzeniowy MTK. Są też wersje z wyświetlaczem 10 cali, ale ja brałem pod uwagę tylko ori wygląd.
Smiga bardzo fajnie, nic się nie wiesza, nie zamula. Chociaż używam ją dość krótko, więc z czasem może się trochę zamulić. Zobaczymy, mam nadzieję, że przy tych parametrach nie będzie to widoczne.
Ofert na ali z tymi stacjami jest kilka, ale ja zauważyłem minimmum dwie wersje: wersje RSNAV, moja, inne...
- o stacjach RSNAV jest dużo tematów, wiele szczegółów, opisów problemów/rozwiązań - ogólnie temat bardzo rozwinięty.
- o stacjach takich jak moja jest bardzo mało, ale za to nie widzę w niej problemów zgłaszanych w stacjach RSNAV.
Ceny - temat rzeka...
RSNAV - oficjalna cena 600 USD + przesyłka, na ali dużo taniej
Moja stacja - normalna cena to ok 450 USD, ja z kuponami wyprzedażowymi wziąłem za 400 USD.
Cena oczywiście się waha w zależności od VAT i refunda
Ale biorąc pod uwagę najgorszy scenariusz: 450 USD + VAT to wychodzi ok 2000 PLN, czyli cena zbliżona do inwestycji w oryginalną navi (nie mówiąc o kosztach instalacji map).
Link do stacji takiej jak moja: https://www.aliexpress.com/store/pro...7d454b75xiqFXd
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)